top of page
Virtaan Kartano, Väentuvan julkisivu

Väentupa

Lämminhenkisessä Väentuvassa voit majoittua kauniissa kartanomiljöössä. Väentupa on vanha rakennus, jonka ajan tummentamien hirsiseinien tunnelmassa on mukava istua iltaa.

 

Hyvin varusteltu noin 80 m² tuparakennus on ympärivuotisessa vuokrakäytössä (majoituskapasiteetti 5+3). Tilat koostuvat tunnelmallisesta isosta tupakeittiöstä ja kahdesta erillisestä makuuhuoneesta. Talossa on myös kylpyhuone, sauna ja sisä-wc. Takka tuo tilaan lämpöä ja tunnelmaa. Tuvan edessä on puinen patio, jolla käytössä kaasugrilli ja ulkokalusteet.

Tuvan remontti on valmistunut keväällä 2018. Remontissa uusittiin keittiö kokonaan ja muita pintoja päivitettiin. Pihalle rakennettiin myös uusi reilun kokoinen patio.

 

Väentuvan patiolla on myös kylpypalju, joka lämpiää tilauksesta.

Tupa on hyvin varusteltu; 10 hengen astiasto, ruoanlaittovälineet, liesi, astianpesukone, jääkaappi pakastelokerolla, mikro, kahvinkeitin, leivänpaahdin, vedenkeitin, TV, radio, sähkövatkain, siivousvälineet, peitot ja tyynyt. Aikuisten sänkyjä on 4 ja toisessa makuuhuoneessa on kerrossänky. Lisäksi tuvassa on yksi levitettävä vuodesohva. Uimapaikka Tainionvirrassa on aivan koivukujan päässä, noin 100 metrin päässä Väentuvalta. Soveltuu erinomaisesti kesäpaikaksi esimerkiksi lapsiperheelle. Tuvan vieressä on Kartanon leikkialue, jossa on mm. keinut lapsille.​

Vuokra-aika sopimuksen mukaan. Valitettavasti eläimet eivät ole tervetulleita.

virtaankartano_tapetti.jpg

Historian havinaa...

 
”Sekä toukotöiden päättymisen kunniaksi että elonkorjuun jälkeen
järjestettiin Virtaan Kartanon Väentuvassa ”ruhkoojaiset”
pelimannin viulunsoiton tahdittamana.
Nämä talkootanssit päättyivät aina kello kymmenen, jolloin sisäkkö tuli kunnallisneuvos Tandefeltin kehotuksesta ilmoittamaan, että oli aika lopettaa.”

 

Lähdeteos

Birgitta Stjernvall-Järvi: Kartanoelämää Itä-Hämeessä, 2009

bottom of page